Professionnals voor professionnals

Sinds 1985 draagt Diamond® Europe bij tot de evolutie van de sector van het professioneel grootkeukenmateriaal, de roem en het succes van het merk, ondersteund door een toonaangevende organisatie, plaatst de firma  Diamond® Europe in de TOP 5 van de Europese distributie met een zakencijfer boven de 40 miljoen Euro.

In enkele jaren heeft de distributie van Diamond® producten de Europese grenzen overschreden, om uit te breiden op internationaal vlak. Aanwezig in meer dan 50 landen, met een netwerk van 1200 verdelers – installateurs, die professionalisme, ervaring en competentie verenigen, om
oplossingen op maat voor te stellen.

De filosofie van Diamond® : het werk eenvoudiger maken met een betere productiviteit aan een goedkopere prijs.Onze waarden:
• Respect voor de klant: luisteren naar de verwachtingen, samen de behoeften analyseren en alles in het werk stellen om er aan te voldoen.
• Respect voor de medewerkers: een management en een omgeving waar de persoon «de mensen» in het middenpunt staan. Diamond® Europe geeft hen de mogelijkheid om hun creativiteit te stimuleren, ondersteunt hun motivatie en hun ontwikkeling in het bedrijf.
• Respect of the environment: Being ourselves integral parts of the environment, we make every effort to develop the company while saving the nature.

Some figures:
43 200 000 euros, jaarlijks zakencijfer van Diamond®.
7 600 000 euros, Diamond® voorraad onmiddellijk leverbaar. 
5 030 000 euros, Diamond® eigen kapitaal.
620 000 euros, Diamond® voorraad wisselstukken.
48 500 technische Diamond® fiches, down te loaden via Internet.
21 500 m 2, oppervlakte van het Diamond® Center.
18 595 «euro paletten», logistieke capaciteit van het Diamond® Center.
6 400 artikelen, voorgesteld in de Diamond® catalogus.
2 800 realisaties in België, met Diamond materiaal.
1 200 Diamond® verdelers - installateurs. 
105 Diamond® medewerkers in België. 
72 fabrikanten voor het merk Diamond® .
56 landen, waar het merk Diamond® aanwezig is.